– Et solidarisk nei til EU

– Solidaritet er det viktigste for meg og den viktigste grunnen for meg å være med i Nei til EU, sa Ungdom mot EU-leder Reidun Heggen i sin hilsen til Nei til EUs rådsmøte.

Ungdom mot EU har fått nesten hundre nye medlemmer så langt i år, og ligger godt an for medlemsvekst i 2019. For den nye Ungdom mot EU-lederen, Reidun Heggen, var det solidariteten som var veien inn i nei-bevegelsen.

– Hva er solidaritet? Det er hjelp til selvstendighet. Det er ikke for å være snill, men fordi det neste gang kan være oss. Veldedighet kan være mer til skade enn til nytte. Det må man tenke på når man driver med solidaritet.

– EU-prosjektet handler ikke om solidaritet. Det handler om å tjene mest mulig penger i EU. Gang på gang lover EU at man skal bli bedre på flyktningpolitikk. Men det ender med at de positive tiltakene er valgfrie for medlemslandene.

– Og EU skryter av at de har stoppet 90 prosent av den ulovlige innvandringen. EU inngår avtaler med grensevaktene i Libya, og da må EU revurdere hvem de stoler på.

– EUs forsøk på å utestenge flyktninger rammer spesielt kvinner og barn, som må vokse opp i flyktningleirer.

Også solidariteten internt i EU mangler.

– Da finanskrisa kom til Hellas kom EU med strenge kutt-krav, som går ut over helsa og utdanninga til folk.

– Kampen mot sosial dumping handler også om solidaritet. Det er ikke arbeidsinnvandrerens feil, men systemet. Det er arbeidsgiveren som sender sjåføren ut med en bil som ikke er trygg.

– Mange av EUs direktiver har ført til en dårlig arbeidslivspolitikk og til at ungdom får en løsere tilknytning til arbeidslivet.

– Vi må ta inn over oss at ikke all EU-kritikk er god EU-kritikk. Den som baserer seg på fremmedfrykt skal vi slå hardt ned på. Vi må møte dette med en god kritikk av EU-systemet som treffer bedre.

Foto: Reidun Heggen viser graf over medlemsframgang i Ungdom mot EU. Foto: Sindre Humberset

reLATERT

Se alle arrangementer

– Verda er større enn EU. Bli med i Nei til EU du også

24. april 2019

– Nei til EU tar kampen for internasjonal solidaritet og derfor er jeg medlem i Nei til EU, sier Reidun Heggen.

Folder til vervekampanjen

12. april 2019

Last ned folder om offentlige tjenester, jernbanepakke 4, internasjonal solidaritet og fisk.

Presentasjoner fra rådsmøtet

09. april 2019

Her kan du laste ned presentasjonene fra Nei til EUs rådsmøte 6.–7. april 2019

En solidarisk handelspolitikk

08. april 2019

Det er stor enighet om at den beste måten å dra utviklingsland ut av fattigdom er å handle med dem. Samtidig er det ikke slik at all form for handel mellom Europa og utviklingsland har vært et gode for utviklingslandene.

Britenes folkeavstemning må respekteres!

08. april 2019

Storbritannia skal forlate Den europeiske union. Det var det 17,4 millioner briter stemte for 23. juni 2016. De ønsket å være herre i eget hus.

Nei til EUs skolering 2019: Politiske hovedsaker

01. april 2019

Denne innledningen omhandler noen hovedsaker for Nei til EU.

Nettsamfunnet raser mot EUs digitale Opphavsdirektiv

28. mars 2019

Internett koker etter at EU-parlamentet med 348 mot 274 stemmer godkjente forslaget til nytt Opphavsrettsdirektiv for digitale plattformer den 26. mars 2019.

Kamp om brexit og EØS

26. mars 2019

Vil EU true oss med piggtrådgjerder på svenskegrensa hvis vi går ut av EØS?

Skattejakten til EU bør starte hjemme

13. mars 2019

Etter skandaler som LuxLeaks, Panama Papers og Paradise Papers satte EU seg i 2017 fore å slå ned på skatteparadiser. Først må unionen rydde i eget hus, sier Oxfam i sin ferske rapport 'Off the hook'.

Kvinner betaler for EUs krisepolitikk

06. mars 2019

Vi er ikke i mål med likestillingspolitikken i Norge, men det siste vi trenger er at EU drar utviklingen i feil retning, skriver Reidun Heggen og Kathrine Kleveland.

Ulf Ulriksen valgt som leder i nyoppstarta Vefsna Nei til EU

25. feb. 2019

På årsmøte i Vefsn Nei til EU den 21. februar ble det vedtatt å slå sammen 3 lokallag i regionen, og det sammenslåtte laget skal hete Vefsna Nei til EU.

PESCO gir trange kår for nøytralitetspolitikk

31. jan. 2019

Alliansefrihet og EU-medlemskap lar seg vanskelig forene.