– Energi­kampanjen er i full gang!

Forventer krafttak fra hele organisasjonen: – Er dere klare for å jobbe med kampanje mot EUs energiunion? Generalsekretær Hilde Loftesnes Nylén utfordrer fylkeslag, lokallag, aktivister og medlemmer til en ekstraordinær innsats.

Oppdatering: Endring i kampanjeledelse. Nestleder i Nei til EU, Idar Helle, har tatt over som kampanjeleder, og frikjøpes i en 40 prosent stilling frem til midten av mars for å jobbe med kampanjen.

– Vi går nå inn i en intensiv kampanjeperiode mot EUs energiunion. Denne saken er den viktigste for hele organisasjonen frem til midten av mars 2018, sier Hilde Loftesnes Nylén.

– Vi ser at det jobbes veldig godt ute i organisasjonen. Her er det bare å fortsette trykket!

Bli medlem i Nei til EU og støtt oss i arbeidet mot EUs energiunion!

Kampanjeledelsen er på plass

Nei til EU sentralt har satt ned en kampanjegruppe som skal lede arbeidet.

– Opprett gjerne lokal kampanjegruppe og utpek en lokal kampanjekoordinator, sier Nylén.

Hun trekker fram noen tiltak som blir diskutert i kampanjegruppa. Noen av disse kommer til å bli gjennomført av sentralt, andre tiltak er med som forslag til lokal aktivitet.

  • Ti kraftkommuner på ti dager: Besøk til ti kommuner med kraftkrevende industri i løpet av ti dager. Lokale arrangement i hver kommune. Har du innspill til hvor vi bør reise?
  • Lokal alliansebygging (se info under)
  • Aksjon foran kraftverk?
  • Lokal aksjonsdag?
  • Nasjonal aksjonsdag?
  • Film og grafikkproduksjon til sosiale media.
     

Lokal alliansebygging

Generalsekretæren oppfordrer alle fylkeslag til å snarest starte arbeidet med å bygge lokale allianser mot EUs energiunion.

– Tips til hvor dere kan begynne er partiene i nei-alliansen og lokale fagforeninger. Det er kun gjennom stort press fra grasrot og lokalmiljø at vi vil greie å vinne nok stortingsrepresentanter over på vår side, enten det er snakk om bruk av paragraf 115 eller selve saken om energiunion, sier hun.

– I tillegg til å fokusere på å vinne saken skal vi samtidig bruke kampanjen til å styrke vår egen organisasjon gjennom å danne nye allianser og styrke de eksisterende, mobilisere nye aktivister, bygge tillitsvalgtapparatet vårt og verve nye medlemmer.

Besøk lokalt

Nei til EU vil også bruke denne energikampanjen som en del av prosjektet med Norsk Landbrukssamvirke i 2018.

– Prosjektets hoveddel omfatter besøk til samtlige 19 fylker i løpet av 2018. Viktige elementer vil være utadrettet virksomhet, alliansearbeid og hvordan bygge gode lag lokalt, i tillegg til politisk kjerneargumentasjon – i dette tilfellet EUs energiunion, forteller hun.

Ta kontakt:

reLATERT

Se alle arrangementer

«Proaktiv» meldeplikt til ESA gjør demokratiet til en parodi

21. feb. 2019

EU forbereder et nytt direktiv som presiserer hvordan Tjenestedirektivet skal håndheves. Norge og de andre EFTA-statene i EØS legger seg ikke bare flate – de ber om forhåndssensur fra ESA før nye nasjonale reguleringer kommer opp til vedtak.

Derfor kan vi fortsatt selge fisk til EU uten EØS-avtalen

19. feb. 2019

Seks grunner til at vi kan selge fisken vår til EU uten EØS.

EØS-debatt i Dagsnytt 18

15. feb. 2019

Nei til EU-leder Kathrine Kleveland debatterte EØS-avtalen i Dagsnytt 18 12. februar. Motdebattant var Steinar Juel fra Civita.

Striden om Kielferja

15. feb. 2019

Hva skjedde med sjøfolka på Kielferja som skulle flagges ut?

AP skjerper språkbruken

14. feb. 2019

Er det EØS som bekymrer Støre – eller er det oppslutningen om EØS som bekymrer?

Kur mot mareritt

12. feb. 2019

Det vi kan lære av det Storbritannia opplever nå, er at det er livsfarlig å bli EU-medlem. Det er et mareritt å komme seg ut.

Et Arbeidslivsbyrå for enda mer «fri flyt»

08. feb. 2019

Arbeidslivsbyrået ELA, som EU vil ha på beina snarest mulig i 2019, har til overordnet formål å gjøre den europeiske arbeidskrafta enda mer «mobil» enn den allerede er i dag.

Nyttig møte med landets nest største industri

08. feb. 2019

Norsk EU-motstand, landbruks- og fiskeripolitikk og viktigheten av handelsadgang til Europa var noen av temaene da Nei til EU møtte Norsk Nærings- og Nytelsesmiddelarbeiderforbund (NNN).

Klart vi kan handle med EU uten EØS

08. feb. 2019

Handelstall og WTO-regler tilbakeviser skremselsargumentene for EØS-avtalen.

Et tannløst ELA?

07. feb. 2019

LO-kongressen krevde forrang for norsk lovgivning på arbeidslivets område og norske tariffavtaler. EUs arbeidslivbyrå ELA er et sentralt ledd i det helt motsatte, at landenes sjølråderett på dette området oppheves. Om ELA feller noen myndighetstenner nå, så er det for å gi plass for nye, kvassere og sterkere tenner i neste omgang.

Gratulerer Reidun – ny leder i Ungdom mot EU

07. feb. 2019

Reidun Berntsen Heggen ble valgt som ny leder på Ungdom mot EUs landsmøte 3. februar. Allerede et par dager etterpå møttes lederne og generalsekretærene i Ungdom mot EU og Nei til EU til et nyttig og godt kontaktmøte.

– Nødvendig med mer kunnskap om EØS-alternativ

05. feb. 2019

– Nei til EU mener det er nødvendig å skaffe mer kunnskap og undersøke nye muligheter for norske handelsrelasjoner med Europa, sa Kathrine Kleveland under høringen om EØS-utredning på Stortinget 4. februar.