– Energi­kampanjen er i full gang!

Forventer krafttak fra hele organisasjonen: – Er dere klare for å jobbe med kampanje mot EUs energiunion? Generalsekretær Hilde Loftesnes Nylén utfordrer fylkeslag, lokallag, aktivister og medlemmer til en ekstraordinær innsats.

Oppdatering: Endring i kampanjeledelse. Nestleder i Nei til EU, Idar Helle, har tatt over som kampanjeleder, og frikjøpes i en 40 prosent stilling frem til midten av mars for å jobbe med kampanjen.

– Vi går nå inn i en intensiv kampanjeperiode mot EUs energiunion. Denne saken er den viktigste for hele organisasjonen frem til midten av mars 2018, sier Hilde Loftesnes Nylén.

– Vi ser at det jobbes veldig godt ute i organisasjonen. Her er det bare å fortsette trykket!

Bli medlem i Nei til EU og støtt oss i arbeidet mot EUs energiunion!

Kampanjeledelsen er på plass

Nei til EU sentralt har satt ned en kampanjegruppe som skal lede arbeidet.

– Opprett gjerne lokal kampanjegruppe og utpek en lokal kampanjekoordinator, sier Nylén.

Hun trekker fram noen tiltak som blir diskutert i kampanjegruppa. Noen av disse kommer til å bli gjennomført av sentralt, andre tiltak er med som forslag til lokal aktivitet.

  • Ti kraftkommuner på ti dager: Besøk til ti kommuner med kraftkrevende industri i løpet av ti dager. Lokale arrangement i hver kommune. Har du innspill til hvor vi bør reise?
  • Lokal alliansebygging (se info under)
  • Aksjon foran kraftverk?
  • Lokal aksjonsdag?
  • Nasjonal aksjonsdag?
  • Film og grafikkproduksjon til sosiale media.
     

Lokal alliansebygging

Generalsekretæren oppfordrer alle fylkeslag til å snarest starte arbeidet med å bygge lokale allianser mot EUs energiunion.

– Tips til hvor dere kan begynne er partiene i nei-alliansen og lokale fagforeninger. Det er kun gjennom stort press fra grasrot og lokalmiljø at vi vil greie å vinne nok stortingsrepresentanter over på vår side, enten det er snakk om bruk av paragraf 115 eller selve saken om energiunion, sier hun.

– I tillegg til å fokusere på å vinne saken skal vi samtidig bruke kampanjen til å styrke vår egen organisasjon gjennom å danne nye allianser og styrke de eksisterende, mobilisere nye aktivister, bygge tillitsvalgtapparatet vårt og verve nye medlemmer.

Besøk lokalt

Nei til EU vil også bruke denne energikampanjen som en del av prosjektet med Norsk Landbrukssamvirke i 2018.

– Prosjektets hoveddel omfatter besøk til samtlige 19 fylker i løpet av 2018. Viktige elementer vil være utadrettet virksomhet, alliansearbeid og hvordan bygge gode lag lokalt, i tillegg til politisk kjerneargumentasjon – i dette tilfellet EUs energiunion, forteller hun.

Ta kontakt:

reLATERT

Se alle arrangementer

Bærebjelker for Nei til EU

21. feb. 2025

Her kan du lese Nei til EUs bærebjelker – første gang vedtatt på landsmøtet 29. november 1992, med tillegg fra landsmøtet 15. november 1998, og revisjon fra landsmøtet 13. november 2016.

Sveits og EU fornyer forholdet

21. feb. 2025

Avtalepakken viser at det er fullt mulig å forhandle frem nye avtaler med EU om handel og samarbeid.

Europabevegelsen bagatelliserer problemene med EUs helseunion

18. feb. 2025

Det er både naturlig og nødvendig å behandle spørsmålet om en mulig norsk tilslutning til EUs helseunion med en sunn skepsis, skriver Einar Frogner.

Hvordan skvise en skvis

17. feb. 2025

Mens Europa svarer på Trumps tolltrusler med diplomati, er enkelte her hjemme mer opptatt av å skvise Norge inn i EU.

Webinar: Hvorfor veto mot Energipakke 4?

14. feb. 2025

Se webinaret med Nei til EU-leder Einar Frogner og utredningsleder Morten Harper i samtale om den store strømstriden.

Strømmen må tas av børsen

13. feb. 2025

Når Arbeiderpartiet nå ønsker å innføre tre av direktivene i EUs fjerde energimarkedspakke, må de også si et kontant nei til resten av pakka.

Støre og strømpolitikken

13. feb. 2025

Statsminister Støre ville innføre  tre av  direktivene som inngår i Energipakke 4.  Senterpartiet fant ikke å kunne gå med på å behandle disse i inneværende stortingsperiode og dette førte til brudd i regjeringssamarbeidet.

Fornybardirektivet henger sammen med styringssystemet for energiunionen

10. feb. 2025

Er det troverdig når regjeringa vil innføre tre energidirektiver i EØS uten å ta med forordningen som sier hvordan de skal forvaltes?

EU er vannskillet i norsk politikk

10. feb. 2025

En ny EU-avstemning i nærmeste framtid er svært usannsynlig. Men EØS vil bli ei norsk kattepine i årevis framover.

Det store spillet bak

07. feb. 2025

En presset statsminister har valgt å høyne potten. Det blir viljen til norsk handlefrihet opp mot EU-sporet i alle kanaler framover.

Opprinnelsesgarantiordningen fredes, men til hvilken pris?

05. feb. 2025

Arbeiderpartiet lovet å skrote opprinnelsesgarantiordningen i Hurdalsplattformen. Nå har regjeringen snudd. Det er dårlig nytt for norsk industri.

Hva skjer ved veto mot Energipakke 4?

05. feb. 2025

EØS-avtalens vanlige regler om fri varehandel vil gjelde akkurat som i dag hvis Norge sier nei til EUs energipakke 4. Norge har en avtalefestet rett til å avvise nye regler fra EU.