Kraftsamling for nei-alliansen

På Nei til EUs landsmøte møtes to hundre delegater, ansatte, gjester og representanter fra våre gode samarbeidsorganisasjoner. Audun Lysbakken, Per Olav Lundteigen og Bjørnar Moxnes hilset landsmøtet.

Ved starten av landsmøtet fredag satte leder Kathrine Kleveland tonen med en tale som presenterte klare forventninger til KrFs regjeringsforhandlinger.

SV-leder Audun Lysbakken fortalte at han ble politisk aktiv for første gang i EU-kampen i 1994. Og kampen mot EU og EØS er fortsatt en hjertesak for SV og Audun Lysbakken.

Audun Lysbakken
Audun Lysbakken

– Vi vil ikke ha en utvikling der makt over norske ressurser blir flyttet bort fra det norske folkestyret og til Brussel. Vi må sette grenser for EUs makt i Norge, sa Audun Lysbakken til landsmøtet.

Senterpartiets stortingsrepresentant Per Olav Lundteigen tok et kraftig oppgjør med EØS-avtalens innskrenkninger for det norske folkestyret.

– EØS-avtalen blir stadig mer omfattende, og fører til at vi som stiller til Stortinget får stadig mindre og mindre rom til å gjennomføre valgløftene våre, sa Lundteigen.

Per Olav Lundteigen
Per Olav Lundteigen

Han hadde også en klar appell til landsmøtet.

 – Jeg håper Nei til EU blir enda klarere i sin EØS-motstand, sa Per Olav Lundteigen i hilsenen sin.

Rødt-leder Bjørnar Moxnes takket Nei til EU for samarbeidet i mange viktige saker. En av dem var underleggingen under ACER.

– Det er bra at kampen blir ført videre, både på Stortinget og ikke minst i Nei til EU.

Moxnes manet også til innsats mot EUs jernbanepakke.

– Vi skal vinne kampen mot EUs jernbanepakke 4. Rødt skal stå skulder ved skulder med Nei til EU. Vi ser fram til godt samarbeid med Nei til EU på det norske folkestyrets grunn, sa Bjørnar Moxnes i hilsenen sin til Nei til EUs landsmøte.

Bjørnar Moxnes
Bjørnar Moxnes

reLATERT

Se alle arrangementer

Derfor kan vi fortsatt selge fisk til EU uten EØS-avtalen

19. feb. 2019

Seks grunner til at vi kan selge fisken vår til EU uten EØS.

EØS-debatt i Dagsnytt 18

15. feb. 2019

Nei til EU-leder Kathrine Kleveland debatterte EØS-avtalen i Dagsnytt 18 12. februar. Motdebattant var Steinar Juel fra Civita.

Striden om Kielferja

15. feb. 2019

Hva skjedde med sjøfolka på Kielferja som skulle flagges ut?

AP skjerper språkbruken

14. feb. 2019

Er det EØS som bekymrer Støre – eller er det oppslutningen om EØS som bekymrer?

Kur mot mareritt

12. feb. 2019

Det vi kan lære av det Storbritannia opplever nå, er at det er livsfarlig å bli EU-medlem. Det er et mareritt å komme seg ut.

Et Arbeidslivsbyrå for enda mer «fri flyt»

08. feb. 2019

Arbeidslivsbyrået ELA, som EU vil ha på beina snarest mulig i 2019, har til overordnet formål å gjøre den europeiske arbeidskrafta enda mer «mobil» enn den allerede er i dag.

Nyttig møte med landets nest største industri

08. feb. 2019

Norsk EU-motstand, landbruks- og fiskeripolitikk og viktigheten av handelsadgang til Europa var noen av temaene da Nei til EU møtte Norsk Nærings- og Nytelsesmiddelarbeiderforbund (NNN).

Klart vi kan handle med EU uten EØS

08. feb. 2019

Handelstall og WTO-regler tilbakeviser skremselsargumentene for EØS-avtalen.

Et tannløst ELA?

07. feb. 2019

LO-kongressen krevde forrang for norsk lovgivning på arbeidslivets område og norske tariffavtaler. EUs arbeidslivbyrå ELA er et sentralt ledd i det helt motsatte, at landenes sjølråderett på dette området oppheves. Om ELA feller noen myndighetstenner nå, så er det for å gi plass for nye, kvassere og sterkere tenner i neste omgang.

Gratulerer Reidun – ny leder i Ungdom mot EU

07. feb. 2019

Reidun Berntsen Heggen ble valgt som ny leder på Ungdom mot EUs landsmøte 3. februar. Allerede et par dager etterpå møttes lederne og generalsekretærene i Ungdom mot EU og Nei til EU til et nyttig og godt kontaktmøte.

– Nødvendig med mer kunnskap om EØS-alternativ

05. feb. 2019

– Nei til EU mener det er nødvendig å skaffe mer kunnskap og undersøke nye muligheter for norske handelsrelasjoner med Europa, sa Kathrine Kleveland under høringen om EØS-utredning på Stortinget 4. februar.

NHOs dommedag

05. feb. 2019

NHO-direktør Tore Myhre er en ridder av den gamle sorten. Storbritannia må reddes fra Brexittilhengerne som ikke har noen skrupler med å kaste landet ut i kaos.