Kraftsamling for nei-alliansen

På Nei til EUs landsmøte møtes to hundre delegater, ansatte, gjester og representanter fra våre gode samarbeidsorganisasjoner. Audun Lysbakken, Per Olav Lundteigen og Bjørnar Moxnes hilset landsmøtet.

Ved starten av landsmøtet fredag satte leder Kathrine Kleveland tonen med en tale som presenterte klare forventninger til KrFs regjeringsforhandlinger.

SV-leder Audun Lysbakken fortalte at han ble politisk aktiv for første gang i EU-kampen i 1994. Og kampen mot EU og EØS er fortsatt en hjertesak for SV og Audun Lysbakken.

Audun Lysbakken
Audun Lysbakken

– Vi vil ikke ha en utvikling der makt over norske ressurser blir flyttet bort fra det norske folkestyret og til Brussel. Vi må sette grenser for EUs makt i Norge, sa Audun Lysbakken til landsmøtet.

Senterpartiets stortingsrepresentant Per Olav Lundteigen tok et kraftig oppgjør med EØS-avtalens innskrenkninger for det norske folkestyret.

– EØS-avtalen blir stadig mer omfattende, og fører til at vi som stiller til Stortinget får stadig mindre og mindre rom til å gjennomføre valgløftene våre, sa Lundteigen.

Per Olav Lundteigen
Per Olav Lundteigen

Han hadde også en klar appell til landsmøtet.

 – Jeg håper Nei til EU blir enda klarere i sin EØS-motstand, sa Per Olav Lundteigen i hilsenen sin.

Rødt-leder Bjørnar Moxnes takket Nei til EU for samarbeidet i mange viktige saker. En av dem var underleggingen under ACER.

– Det er bra at kampen blir ført videre, både på Stortinget og ikke minst i Nei til EU.

Moxnes manet også til innsats mot EUs jernbanepakke.

– Vi skal vinne kampen mot EUs jernbanepakke 4. Rødt skal stå skulder ved skulder med Nei til EU. Vi ser fram til godt samarbeid med Nei til EU på det norske folkestyrets grunn, sa Bjørnar Moxnes i hilsenen sin til Nei til EUs landsmøte.

Bjørnar Moxnes
Bjørnar Moxnes

reLATERT

Se alle arrangementer

Standpunkt 1-2019

12. des. 2018

I dette nummeret av Standpunkt kan du lese om at debatten om EØS-avtalen har tatt en ny vending etter vedtaket i Fellesforbundets største avdeling, og kravet om ny EØS-utredning fra SV.

Møte om Jernbanepakke 4 og privatisering av Nordlandsbanen i Mosjøen

10. des. 2018

Nordland Nei til EU i samarbeid med Vefsn Nei til EU avholdt møte om Jernbanepakke 4 og privatisering av Nordlandsbanen i Mosjøen, onsdag 5. desember på Kulturverkstedet.

Ja til mer kunnskap om Norges handelsmuligheter

09. des. 2018

Nei til EU støtter alle forslag i Stortinget om å igangsette en offentlig utredning av alternativer til EØS-avtalen. Det vil være uansvarlig av et parti, uavhengig av syn på EØS-avtalen, å ikke si ja til mer kunnskap om Norges handelsmuligheter.

Vil utrede alternativer til EØS-avtalen

06. des. 2018

Kathrine Kleveland og Nei til EU støtter SVs representantforslag om å utrede alternativer til EØS-avtalen.

Japansk storavis på besøk hos Nei til EU

05. des. 2018

Visst er Kathrine Kleveland en populær leder av Nei til EU, men det er ikke hver dag hun blir intervjuet av en av verdens aller største aviser.

Møtte KrF om jernbanepakke 4

05. des. 2018

Nei til EU-leder Kathrine Kleveland og nestleder Olaf Gjedrem møtte stortingsrepresentant Hans Fredrik Grøvan og rådgiver Geir Arne Servan fra KrF på Stortinget på fredag.

Markerte Islands suverenitet mot ACER

04. des. 2018

1. desember var det 100 års jubileum for Islands suverenitet. Blant markeringene var et møte i Reykjavik mot å godta EUs tredje energipakke og ACER.

Spørsmål og svar om jernbanepakke IV

01. des. 2018

Finn raskt svar på det du lurer på når det gjelder jernbanepakke IV.

Dale trenger en sikkerhetssjekk

30. nov. 2018

Samferdselsministerens svar til meg i Østlands-Posten 24. november er en bekreftelse på det han selv skriver: Det lønner seg å undersøke saken før man uttaler seg.

Fisken er vår!

28. nov. 2018

Uttalelse fra Nei til EUs landsmøte 2018: Nei til EU mener at det er på høy tid at retten til de marine ressurser grunnlovsfestes, som en eiendomsrett for det norske folk i fellesskap.

EØS-avtalen fremmer sosial dumping og øker klasseskillene

28. nov. 2018

Uttalelse fra Nei til EUs landsmøte 2018: Klasseskillene øker i Norge og resten av Europa. EØS-avtalen bidrar til denne negative utviklingen.

Et «korrektiv» som sporer av

27. nov. 2018

Styremedlem Morten Selnes fra Europabevegelsen i Nordland tror at «en 4. jernbanepakke og et ERA kan være et nødvendig korrektiv til et nasjonalt jernbanesystem». Det skriver han i sitt svar til meg i AN 22. november.