Styremøte i Nei til EU (Foto: Frida Aune Borstad)

Taxifrislipp truer organisert næring

– Under forrige regjering ble det påstått at frislipp av taxinæringen kom til å føre til billige priser. Det har ikke skjedd.

Slik startet nestleder Heidi Larsen sin innledning om taxinæringen for resten av Nei til EUs styre da de møttes til styremøte 24.-25. mai.

På kort tid har antall løyver i Oslo økt fra 1570 til over 5000. Næringen har blitt åpnet opp for flere aktører, som Uber, Bolt og Yango. Disse app-selskapene tar over, og, sammen med mangel på prisregulering, fører det til at en organisert taxinæring presses ut. Det har ført til både høyere priser og dårligere tilbud, spesielt i distriktet. 

– Begrensning av antall løyver strider mot den frie etableringsretten i EU. Økt konkurranse har ført til høyere priser og mye høyere arbeidspress. Både Taxiforbundet og sjåførene er i stor grad enige med oss og LO. Det må vi spille videre på.

I tillegg til taxi hadde styremøtet temaene regnskap, revidert budsjett, stortingsvalget 2025, oppsummering av rådsmøtet og EUs helseunion på sakslisten. Det var god stemning, gode diskusjoner og ny kunnskap som kom ut av møtet. 

Fornybardirektivet fra EU var også et viktig tema som ble tatt opp. Direktivet, som er en av åtte direktiver i EUs fjerde energimarkedspakke, har flere kontroversielle bestemmelser som vil få stor betydning for samfunn, natur og klima. Det er fremmet et forslag i Stortinget om å legge ned veto mot Energipakke 4. Forslaget stiller Nei til EUs styre seg bak. 

Les Nei til EUs krav om veto mot EUs fornybardirektivet her

Stort bilde i toppen: Styremøte i Nei til EU (Foto: Frida Aune Borstad)

reLATERT

Se alle arrangementer

Oslo NtEU avholdt stand på Rødt-dagene 25.-26. mai 2024

11. juni 2024

I forbindelse med landsmøtet i Rødt arrangerte de det såkalte Folketinget, dvs. åpne Rødt-dager 2024, på DOGA i Oslo den 25. og 26. mai.

– Vi er tøffe

08. juni 2024

Tone Berg og resten av gjengen i Sør-Trøndelag Nei til EU står på stand og tar kampen for folkestyre og rettferdighet.  

Nei til EU har signert Mangfoldsplakaten

29. mai 2024

Vi vil gjøre informasjon om kompliserte temaer lettere!

30 år med EØS-avtalen kort fortalt

26. mai 2024

Folkestyrerapporten: I mars utga Nei til EUs folkestyreutvalg rapporten «30 år med EØS-avtalen». Dette kapitlet gir et sammendrag av rapporten. Hele rapporten er tilgjengelig på neitileu.no, og kan kjøpes i papirutgave i Nei til EUs nettbutikk.

Vervekampanjen er i gang!

22. mai 2024

Vårens vervekampanje ble sparket i gang på Rådsmøte 21. april, og holder i år på helt frem til 16 juni. Vi er nå halvveis inn i vervekampanjen, og kampanjen går så det suser.

Oslo Nei til EUs høringsinnspill til Fornybardirektivet

21. mai 2024

Oslo Nei til EU støtter ikke forslaget om at Fornybardirektivet skal gjøres gjeldende for Norge.

Organisasjonen Nei til EU 

15. mai 2024

Nei til EU som organisasjon er bygget opp gjennom kampen mot EU før folkeavstemningene om norsk EU-medlemskap i 1972 og 1994 og har vært avgjørende for videre motstand mot norsk EU-medlemskap og EØS. 

Styrearbeid

15. mai 2024

Generelt om styrearbeid 

Landsmøteforberedelsene er i gang

15. mai 2024

I november er det landsmøte i Nei til EU og allerede nå er flere forberedende landsmøtekomiteer i gang med arbeidet og ønsker å få innspill fra fylkeslag, lokallag og medlemmer.

Jan Tore Knoff valgt til ny leder i Hedmark Nei til EU

06. mai 2024

På årsmøtet i Hedmark Nei til EU lørdag 5. mai, ble Jon Tore Knoff valgt til ny leder. Han etterfølger Harald Dyrkorn som leder.

Kraft og tvang mot folkestyre

29. april 2024

Fornybardirektivet går løs på selve grunnlaget for lokaldemokratiet.

Veto mot fornybardirektivet 

29. april 2024

EUs energikomissær Kadri Simson truer Norge med konsekvenser dersom ikke Fornybardirektivet innføres innen august 2024. EU kommer med direkte trusler mot Norge.