Oppsummering av klimakonferanse 14. oktober 2023

Oslo Nei til EU, Akershus Nei til EU, Grünerløkka Nei til EU og Ungdom mot EU arrangerte gratis, åpen klimakonferanse lørdag 14. oktober 2023 i Thon Hotel Opera.

Tittel på konferansen var, «Energi – Infrastruktur – Nykolonialisme – Menneskerettigheter – EUs rolle». Er den omfattende planlagte klimapolitikken til regjeringen bygget på realisme eller illusjoner? Målet med konferansen var å fremskaffe ny og sann kunnskap om klimapolitikken.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Alvaro Campos Celador.jpg
Alvaro Campos Celador deltok på video. 

Det var 54 deltagere.

Foredragsholdere:

  • Hogne Hongset, medlem Alternativ energikommisjon, snakket om «33 år med feilslått energipolitikk» og «Ny kjernekraft – Nøkkelen til klima- og naturvennlig energi?». Last ned presentasjon
  • Pia Eberhardt, Corporate Europe Observatory, snakket på videolink om «EU’s Hydrogen Policies». Last ned presentasjon
  • Magne Vågsland, Naturvernforbundet, Trøndelag snakket om «Energisituasjonen i Norge – Omsyn til klima og natur». Last ned presentasjon
  • Eva Maria Fjellheim, doktorgradskandidat ved Senter for Samiske Studier, UiT - Norges Arktiske Universitet snakket om «Energiutbygging, grønn kolonialisme og menneskerettigheter i Saepmie». Last ned presentasjon
  • Alvaro Campos Celador, University of the Basque Country snakket på videolink om «International Finance in Large-Scale Infrastructure Projects Related to Renewable Energy». Last ned presentasjon

 

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Eva Maria Fjellheim.jpg
Eva Marie Fjellheim.

Det var satt av tid til spørsmål og kort debatt etter hver innledning.

Tilbakemeldingene fra deltagerne var veldig positive. Det var en fin, spennende og lærerik konferanse.

reLATERT

Se alle arrangementer

Kan gjøre det vanskeligere å iverksette klimatiltak

08. mai 2025

Innføring av EUs energieffektiviseringsdirektiv kan gjøre det vanskeligere å iverksette klimatiltak for norsk næringsliv. Nei til EU mener energieffektivisering i stedet bør gjennomføres med nasjonale krav, og at direktivene derfor må avvises i EØS.

EUs bygningsenergidirektiv kan ikke anses som EØS-relevant

07. mai 2025

Regjeringens forslag om å innføre EUs bygningsenergidirektiv avklarer ikke kostnader knyttet til gjennomføringen. Nei til EU mener direktivet ikke kan anses som EØS-relevant og må avvises.

Fornybardirektivet gir høy risiko for uforsvarlig saksbehandling

06. mai 2025

Nei til EU mener det er uklokt å innføre et direktiv som fastholder opprinnelsesgarantiordningen. Fornybardirektivets tidsfrist medfører høy risiko for uforsvarlig saksbehandling. 

Rådsmøtet feiret 20 år med nei-flertall

26. april 2025

Nei til EUs råd feiret at det i april 2025 har vært 20 sammenhengende år med nei-flertall på meningsmålingene om EU-medlemskap.

Rådsmøte 26.–27. april

26. april 2025

Her kan du følge vedtak fra Nei til EUs rådsmøte på Klækken Hotell i Hønefoss.

Inderøy Nei til EU er stiftet

03. april 2025

På et stiftelsesmøte 20. mars ble Inderøy Nei til EU stiftet. På stiftelsesmøtet ble et styre valgt og som ledes av Anders Hals.

En stor nei-kunstner har gått bort

02. april 2025

Rolf Groven gikk bort 26. mars i år. Nei til EU har hatt et nært forhold til Rolf Groven gjennom mange år og vi er svært stolte eiere av to ikoniske bilder som Groven har malt.

Inderøy Nei til EU er stiftet

02. april 2025

På et stiftelsesmøte 20. mars ble Inderøy Nei til EU stiftet. På stiftelsesmøtet ble et styre valgt og som ledes av Anders Hals.

Er EUs energisparemål effektivt?

28. mars 2025

Energieffektiviseringsdirektivet kan gjøre det vanskeligere å iverksette klimatiltak for norsk næringsliv.

Tom Ragnar Berg gjenvalgt som leder i Buskerud Nei til EU

23. mars 2025

På årsmøtet i Buskerud Nei til EU som ble avholdt på Hønefoss 15. mars 2025 ble Tom Ragnar Berg gjenvalgt som leder. Les mer om årsmøtet her.

Vedtekter Buskerud Nei til EU

23. mars 2025

Buskerud Nei til EUs vedtekter ble sist endret på årsmøtet i mars 2025.

Fornybardirektivet: Mer marked og mindre demokrati

14. mars 2025

​​​​​​​Fornybardirektivet finnes i flere versjoner. Felles for dem er mer markedsordninger og hastebehandling av kraftutbygging. Vi har gjennomgått noen sentrale deler av fornybardirektivene fra 2018 og 2023, og sett på likhetene og forskjellene.