Fra Bondelagets lokaler med eplevegg som bakgrunn. Fra venstre Kathrine Kleveland, Lars Petter Bartnes, Sigrid Hjørnegård og Thomas Haug.

Nei til EU møtte Bondelaget i «Korntørka»

Møterommet het Korntørka da leder i Bondelaget Lars-Petter Bartnes og generalsekretær Sigrid Hjørnegård møtte generalsekretær Thomas Haug og leder Kathrine Kleveland i Nei til EU onsdag morgen.

Kontaktmøter med allierte på nei-sida er blant det nyttige og hyggelige Nei til EU har i kalenderen jevnlig.

Kathrine Kleveland startet møtet med å takke for godt samarbeid både praktisk og økonomisk. Hun nevnte spesielt gode hilsener på 25-årsjubileet for nei-seieren i november, og for innledninger og deltagelse fra tillitsvalgte i Bondelaget flere steder.

Blant temaene som ble diskutert var innspill til Nei til EUs klima- og miljøsatsing, landbruksrelaterte EU-spørsmål etter brexit og Nei til EUs arbeid med EØS-avtalen.

Lars Petter Bartnes vektla viktigheten av at Nei til EU er en beredskapsorganisasjon i EU-spørsmålet, og ønsket lykke til med å fortsette å være det!

Generalsekretær og leder i Nei til EU trengte bare å gå «over tunet» i Schweigaardsgate, tilbake til Nei til EUs kontorer i den gamle B-blokka. Nei til EU er takknemlige for å ha gode venner i nei-alliansen i ryggen!

Stort bilde i toppen: Fra Bondelagets lokaler med eplevegg som bakgrunn. Fra venstre Kathrine Kleveland, Lars Petter Bartnes, Sigrid Hjørnegård og Thomas Haug. (Foto: Siv Iren Moe)

reLATERT

Se alle arrangementer

Jordbruket og EU 

14. jan. 2025

Utenfor EU har Norge en egen jordbrukspolitikk, utformet gjennom jordbruksforhandlinger og politiske prosesser i Stortinget. Vi kan skreddersy politikken til å passe norske forhold. 

Regjeringen ønsker å overkjøre landbruket og miljøet

08. jan. 2025

Vi ønsker en avtale som kommer folk og klima til gode - ikke en som bare tjener snevre økonomiske interesser.

Takk for maten

06. jan. 2025

Aldri vil jeg bytte bort svineribba med biff fra Belgisk blå.

Beredskap og tryggleik i eit uroleg Europa krev nasjonal politisk kontroll

25. nov. 2024

Tryggleikspolitikken har vorte ei meir aktuell problemstilling i forholdet mellom Norge og EU. Delar av ja-rørsla ønsker at Norge skal knyte seg tettare til EU militært.

– Landbruket er sterkt påvirket av EØS-avtalen

19. nov. 2024

Landbruket skulle holdes utenfor EØS-avtalen, men næringen merker likevel konsekvensene, viser høringsuttalelser om EØS-utredningen. Importen av landbruksvarer fra EU har økt kraftig. Norge har fått et mindre handlingsrom på mat- og veterinærområdet.

Opptrapping for landbruket utenfor EU

05. nov. 2024

– Grensekontroll og suverenitet over landbrukspolitikken kan det ikke forhandles om. Det må EU forstå, fastslo Beat Röösli i Det sveitsiske bondelaget på Nei til EUs landbrukskonferanse.

Vi har ingen garantier for framtida

07. okt. 2024

EØS-avtalen setter arbeidsplasser i spill og begrenser verktøykassen for at myndighetene kan drive en aktiv næringspolitikk, skriver Einar Frogner.

Einar Frogner hilset Bondetinget

13. juni 2024

– Vi skal kjempe sammen med dere for folkestyret. Derfor sier vi ja til folkestyre og nei til EU, sa Einar Frogner i hilsenen til Bondelagets årsmøte.

Kjemisk cocktail uten ende

03. juni 2024

EUs kjemiregelverk REACH strekker ikke til. Det går på helsa løs når EU-kommisjonen dropper den lovede reformen.

Norge har flere verktøy i landbrukspolitikken utenfor EU

19. mars 2024

Bondeopprør i EU viser hvor viktig det er at Norge og landbruket holdes utenfor EU

– Folkestyret er sterkt truet

12. mars 2024

– Folkestyreutvalget har konkludert med at folkestyret er sterkt truet med EØS-avtalen, sa Fanny Voldnes, som sitter i Folkestyreutvalget som la fram sin EØS-rapport 12. mars.  

Beholde handlefrihet til å forby GMO

26. feb. 2024

Høringsuttalelse fra Nei til EU om Genteknologiutvalgets innstilling Genteknologi i en bærekraftig fremtid.