Medlemsavis desember 2021

Solsnu – en julehilsen fra sjefsnissen!

Med strømkrise, godkjent ACER-vedtak i regjeringa og flertall for EØS-avtalen i befolkninga, kunne dette blitt en sørgelig siste hilsen til dere.

Den politiske situasjonen er likevel ikke helsvart.

Stortingsvalget gav et helt nytt flertall og en styrking av EU- og EØS-motstandere på Stortinget. Ett av de viktige vedtakene som er gjort er utredninga av Norges tilknytning til EU. Denne utredninga skal omfatte EØS-avtalens innvirkning på Norge, inkludert andre lands avtaler med EU.

Nei til EUs viktigste oppgave neste år vil være kampen om representantene i denne utredningskomiteen.

For Nordland Nei til EU vil det være avgjørende for vårt styrkeforhold om vi lykkes med vår alliansebygging med Bonde og Småbrukarlaget, Bondelaget og Norges kystfiskarlag. I tillegg har høsten ført til nye politiske konstellasjoner som styrker den felles motstanden mot utslagene av EØS-avtalen. Dette gjelder kampen for en statlig styring av strømmen, kampen mot ACER/strømkabler og vindkraftas betydning for utenlandskabler.

Nordland Nei til EU fikk på rådsmøtet i november vedtatt vårt forslag om satsing på opprusting av organisasjonen.

Forslaget vårt inneholdt to punkter:

  • Landsmøtet 2022 må gjøre vedtak om at årsmøtene skal velge studieledere som faste styremedlemmer.
  • Organisasjonsutvikling innebærer en ideologisk opprustning/skolering av hele organisasjonen og tilbud til medlemmene.

Dette vil legge et ansvar for oss om å legge vekt på rekruttering av unge medlemmer.

Valgene av nye unge styremedlemmer har vært en suksess med friskt blod i styret og eget ungdomsutvalg. Det samme gjelder arbeidet i faglig utvalg.

Jeg vil avslutte med å takke alle medlemmer for innsatsen i år og oppfordre alle til å ta en telefon til en venn og bekjent for å tilby medlemskap eller betale siste oppfordring!

En organisasjon uten en felles politikk er en ufarlig organisasjon!

Uten en sterk organisasjon vil vi ikke lykkes politisk!

Ulf Ulriksen, fylkesleder

 

 

reLATERT

Se alle arrangementer

Krafttak på kongressen 

18. mai 2022

LO-kongressen kan brukes til å berge strømprisene – og regjeringsprosjektet. 

Nei til EU tar avstand fra Steigan.no 

10. mai 2022

Nei til EU tar avstand fra Steigan.no fordi nettstedet sprer konspirasjonsteorier, vaksinedesinformasjon, antisemittisme og unnskyldninger for Russlands invasjon av Ukraina.

Nær 600 nye medlemmer hittil i år

05. mai 2022

Siden nyttår har Nei til EU fått nær 600 nye medlemmer, og bare de to siste ukene har vi registrert så mye som 200 nye medlemmer.

1. mai er vår kamp- og festdag 

01. mai 2022

Russlands angrep på Ukraina kaster mørker skygger innover den internasjonale kamp- og festdagen 1. mai. Europa har nok krigsminnesmerker. Krigen må derfor stoppes og russiske styrker trekkes ut. 

Ny grafisk profil for Nei til EU

19. april 2022

Nå tar Nei til EU i bruk en ny logo og en ny grafisk profil. Profilen er utarbeidet av Von kommunikasjon, og vi gleder oss til å vise fram en ny side av Nei til EU. 

Årsmøter og strømpriser

17. april 2022

Både Buskerud Nei til EU og Drammen Nei til EU har avholdt sine årsmøter. Vi kunne vært langt flere. Oppmøte er et problem. Ikke bare for Nei til EU, men for organisasjonslivet over hele landet. Demokrati krever at folk engasjerer seg og stiller opp. Hva må til?

Nytt styre i Møre og Romsdal Nei til EU

11. april 2022

Jan David Anti er valgt til ny leder i Møre og Romsdal Nei til EU. Han er bygningsarbeider, opprinnelig fra Karasjok, men nå bosatt i Kristiansund.

Ja til politisk styring av krafta – Ut av ACER 

30. mars 2022

Uttalelse fra Nei til EUs rådsmøte 26.–27. mars

Bør utrede alternativer til EØS og EU

16. mars 2022

Krigen i Ukraina forårsaker ikke bare ødeleggelse og død, den gir også voldsomme politiske ringvirkninger over hele det europeiske kontinentet.

Standpunkt 1-2022

11. mars 2022

I dette nummeret kan du lese om meningsmålingen som viser at 80 prosent av de som tar stilling vil at Norge melder seg ut av ACER. Nei til EU har samlet inn en million til anken.

Solbergs snubletråd

07. mars 2022

Solberg-regjeringens invitasjon til ESA om utskilling av offentlige tjenester må trekkes tilbake.

Vett 1 2022: Kan arbeidslivet reddes ut av EØS-fella?

03. mars 2022

Taxi, jernbane, bemanningsbyrå, energiunionen, EUs minstelønnsdirektiv og offentlige tjenester er noen tema i det nye Vettheftet om arbeidsliv.