Norsk kraft bør styres fra Norge

Den reine og billige vannkrafta er grunnlaget for det moderne Norge. La oss beholde makten over energipolitikken vår. Stortingsflertallet kan om noen uker komme til å forpakte bort vår nasjonale styringsrett til EUs energibyrå (ACER). Stortinget avgjør spørsmålet kanskje allerede 16 mars!

På Vestfold Nei til EU´s debattmøte i Tønsberg den 8. februar var både Per Martin Sandstøen politisk rådgiver i Senterpartiets stortingsgruppe og leder i Nei til EU Katrine Kleveland klare på at vi må forhindre dette.

– Videre oppfordret Kleveland medlemmene til å skrive inn til stortingsrepresentantene. Vi krever at folket, gjennom norske myndigheter, skal ha uinnskrenket styringsrett over våre fantastiske naturressurser. 

Til nå har 3 fylkesting og 9 kommunestyrer vedtatt uttalelser mot innføring av EU´s energibyrå. 

– Vi kan ikke avgi denne grad av suverenitet over evigvarende naturressurser som har vært i det norske folks eie i generasjoner basert på et simpelt flertall i stortinget. Dette er et syn som også deles av ledende jusprofessorer.  Nei til EU mener at dette helt klart må avgjøres med ¾ flertall.

Selv om Heidi Nordby Lunde fra Europabevegelsen dessverre ikke hadde mulighet til å møte opp kunne de 40 fremmøtte  gå hjem etter et godt og informativt møte. Det ble også vervet 8 nye medlemmer. 

Bilde: Fra venstre Per Martin Sandtrøen, leder i Vestfold Nei til EU Anna Marie Frost, Leder i Nei til EU Kathrine Kleveland og møteleder Ragnar Bjerknes.

reLATERT

Se alle arrangementer

Brev fra Brussel

14. okt. 2024

EU-kommisjonen omtaler seg selv som en nøytral «vokter av traktatene». Om Fru Justitia er blind, er det bare på ett øye.

560 underskrifter på 24 timer

24. sep. 2024

Det manglet ikke på engasjement da Telemark Nei til EU sto på stand under Dyrsku’n og samlet inn underskrifter for veto mot Fornybardirektivet.

Utbyggernes fortelling

23. sep. 2024

EUs fornybardirektiv skriver utbyggerinteressenes fortelling. Da er det ikke rart at NHO lar seg rive med.

Fornybardirektivet og folkestyre

13. sep. 2024

Hva blir igjen av kommunal sjølråderett om vindkraft om fornybardirektivet vedtas inn i EØS?

Energidepartementet har et forklaringsproblem

27. aug. 2024

Det er paradoksalt at departementet forespeiler at Norge kan få unntak for ambisjonene som er direktivets hovedhensikt, skriver Einar Frogner og Ole Kristian Setnes i Nei til EU.

Energifattigdom

08. aug. 2024

EUs energimarked forsterker forskjeller og skaper klima-urettferdighet.

Når naturen taper

30. juli 2024

EUs nye lov om naturrestaurering oppfyller ikke de internasjonale forpliktelsene i naturavtalen fra Montreal.

Fornybare forviklinger

17. juli 2024

Erna Solbergs iver etter å innføre fjerde energipakke skaper usikkerhet for næringsliv og natur.

EUs fornybardirektiv artikkel for artikkel

28. juni 2024

Et av de mest omstridte regelverkene i EUs energipakke 4 er fornybardirektivet.

Hvem skal bestemme over norsk energi?

27. juni 2024

Strøm er et samfunnsgode, ikke handelsvare. Strømmen må ut av markedet! Direktivene og forordningene i EUs fjerde energipakke må avvises i sin helhet.

Taxifrislipp truer organisert næring

28. mai 2024

– Under forrige regjering ble det påstått at frislipp av taxinæringen kom til å føre til billige priser. Det har ikke skjedd.

30 år med EØS-avtalen kort fortalt

26. mai 2024

Folkestyrerapporten: I mars utga Nei til EUs folkestyreutvalg rapporten «30 år med EØS-avtalen». Dette kapitlet gir et sammendrag av rapporten. Hele rapporten er tilgjengelig på neitileu.no, og kan kjøpes i papirutgave i Nei til EUs nettbutikk.