Einar Frogner overrakte EØS-rapporten til regjeringen tirsdag 12. mars foran Utenriksdepartementets hovedinngang på 7. juni-plassen. Rapporten ble mottatt av statssekretær Eivind Vad Petersson på vegne av Utenriksdepartementet.

EØS-rapporten overrakt til regjeringen 

Tirsdag 12. mars overrakte Einar Frogner Folkestyreutvalgets EØS-rapport til statssekretær Eivind Vad Petersson i Utenriksdepartementet. 

Rett før den offisielle lanseringen ble EØS-rapporten høytidelig overrakt regjeringen, som for anledningen var representert av statssekretær Eivind Vad Petersson i Utenriksdepartementet. Overrekkingen foregikk foran Utenriksdepartementets hovedinngang på 7. juni-plassen av Nei til EUs leder Einar Frogner. 

Eivind Vad Petersson takket for rapporten. 

– Det er viktig med en god debatt om EU og EØS. Dere har vært raskere enn regjeringen, sa han og viste til regjeringens egen EØS-utredning som er ventet 11. april. 

Einar Frogner mener det er viktig at Nei til EUs EØS-rapport kommer nå. 

– Jeg regner med at rapporten vil bli et viktig bidrag i debatten, spesielt etter at regjeringen kommer med sin utredning om en måneds tid. 

Folkestyreutvalget framla deretter rapporten «30 år med EØS-avtalen» om erfaringer og alternativer til dagens avtale på et møte i Oslo, som også ble strømmet direkte YouTube og Facebook. Les mer om lanseringen her.

 

Stort bilde i toppen: Einar Frogner overrakte EØS-rapporten til regjeringen tirsdag 12. mars foran Utenriksdepartementets hovedinngang på 7. juni-plassen. Rapporten ble mottatt av statssekretær Eivind Vad Petersson på vegne av Utenriksdepartementet. (Foto: Helga Hustveit)

reLATERT

Se alle arrangementer

Bærebjelker for Nei til EU

21. feb. 2025

Her kan du lese Nei til EUs bærebjelker – første gang vedtatt på landsmøtet 29. november 1992, med tillegg fra landsmøtet 15. november 1998, og revisjon fra landsmøtet 13. november 2016.

Sveits og EU fornyer forholdet

21. feb. 2025

Avtalepakken viser at det er fullt mulig å forhandle frem nye avtaler med EU om handel og samarbeid.

Europabevegelsen bagatelliserer problemene med EUs helseunion

18. feb. 2025

Det er både naturlig og nødvendig å behandle spørsmålet om en mulig norsk tilslutning til EUs helseunion med en sunn skepsis, skriver Einar Frogner.

Hvordan skvise en skvis

17. feb. 2025

Mens Europa svarer på Trumps tolltrusler med diplomati, er enkelte her hjemme mer opptatt av å skvise Norge inn i EU.

Webinar: Hvorfor veto mot Energipakke 4?

14. feb. 2025

Se webinaret med Nei til EU-leder Einar Frogner og utredningsleder Morten Harper i samtale om den store strømstriden.

Strømmen må tas av børsen

13. feb. 2025

Når Arbeiderpartiet nå ønsker å innføre tre av direktivene i EUs fjerde energimarkedspakke, må de også si et kontant nei til resten av pakka.

Støre og strømpolitikken

13. feb. 2025

Statsminister Støre ville innføre  tre av  direktivene som inngår i Energipakke 4.  Senterpartiet fant ikke å kunne gå med på å behandle disse i inneværende stortingsperiode og dette førte til brudd i regjeringssamarbeidet.

Fornybardirektivet henger sammen med styringssystemet for energiunionen

10. feb. 2025

Er det troverdig når regjeringa vil innføre tre energidirektiver i EØS uten å ta med forordningen som sier hvordan de skal forvaltes?

EU er vannskillet i norsk politikk

10. feb. 2025

En ny EU-avstemning i nærmeste framtid er svært usannsynlig. Men EØS vil bli ei norsk kattepine i årevis framover.

Det store spillet bak

07. feb. 2025

En presset statsminister har valgt å høyne potten. Det blir viljen til norsk handlefrihet opp mot EU-sporet i alle kanaler framover.

Opprinnelsesgarantiordningen fredes, men til hvilken pris?

05. feb. 2025

Arbeiderpartiet lovet å skrote opprinnelsesgarantiordningen i Hurdalsplattformen. Nå har regjeringen snudd. Det er dårlig nytt for norsk industri.

Hva skjer ved veto mot Energipakke 4?

05. feb. 2025

EØS-avtalens vanlige regler om fri varehandel vil gjelde akkurat som i dag hvis Norge sier nei til EUs energipakke 4. Norge har en avtalefestet rett til å avvise nye regler fra EU.